Защо да готвим по-често със спанак?



0
10607

Сега е моментът. Ако още не сте готвили със спанак, значи просто не сте попаднали на подходяща рецепта.

5 полезни съвета за вкусни резултати

1. Младите листа на спанака се използват както сурови, така и варени или задушени и консервирани. Най-полезни са, разбира се, в суров вид. Избирайте ги хрупкави и тъмнозелени на цвят, а не такива, които са бледи, наранени или с петна.
2. Съхранявайте ги в хладилник в найлонова торбичка до 3 дни от набирането или бланширани и замразени във фризер.
3. Тъй като в листата могат да се крият голям брой песъчинки, е добре първо да ги изплакнете обилно, след това да ги потопите във вода. Оставете ги да престоят там 5 минути и ги изплакнете отново. Ако има нужда, повторете процедурата, след това отцедете, отстранете пожълтелите листа и отрежете дръжките.
4. Ако приготвяте спанака за салата, изплакнете и подсушете с хартиени кърпи. Плоските листа са предпочитани за салата заради деликатната си и мека структура.
5. Със спанак можете да приготвите супи, сокове, сосове, месни рула, тартове, терини, палачинки, кюфтета, суфлета ...

Каквото и приложение да му измислите, резултатът винаги ще е изключително апетитен. Освен това той е толкова беден на калории, че и в по-голямо количество няма да ви навреди.

 

Коментари (0)

Иво публикува рецептата Лютеница
Dankolova сготви Мусака
Tedity коментира рецептата Еклери
Tedity коментира рецептата Риба плакия
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: