Агнешко с медено-джинджифилов сос

Дата: 14.05.2003
Източник: Бон Апети
Агнешко с медено-джинджифилов сос
 
Необходими продукти:
600 г обезкостена агнешка плешка
1 с. л. нишесте
1-2 щипки захар
1 ч. л. ябълков оцет (оризов оцет)
2 с. л. соев сос
1/2 ч. л. смлян джинджифил
1/2 в. ч. бяло сухо вино (оризово вино)
2 ч. л. мед
олио за фритюрно пържене
2 с. л. нишесте
1 ч. л. оцет
2 с. л. соев сос
1/4 ч. л. сусамово олио
6 сушени сини сливи
1/4 ч. л. сусамово олио
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешко с медено-джинджифилов сосАгнешкото се почиства от ципите и лойта и се нарязва на много малки късчета. Сливите се накисват в студена вода, за да набъбнат, след което костилките се отстраняват.
2
Агнешко с медено-джинджифилов сос 2В купа се слагат месото, нарязаните на малки парченца сливи, сусамовото олио, соевият сос, оцетът и нишестето. Разбърква се и се оставя да се маринова около 30 минути.
3
Агнешко с медено-джинджифилов сос 3В уок (дълбок тиган) се налива обилно количество олио (трябва да е достатъчно, за да плува месото в него) и се загрява, докато започне да пуши. Месото се пържи на порции за не повече от 2-3 минути, след което се прехвърля в чиния.
4
Агнешко с медено-джинджифилов сос 4В купичка се наливат бялото вино, соевият сос, ябълковият оцет и сусамовото олио. Прибавят се медът, смленият джинджифил, захарта и нишестето и се разбърква.
5
Агнешко с медено-джинджифилов сос 5Получената смес се налива в сух уок (тиган) и се кипва. Прибавя се изпърженото вече месо и се разбърква, докато сосът се поеме от месото. Сервира се с гарнитура от ориз, нудълс и др.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Чудесен вкус! Превъзходно ястие
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта