Бананов хляб с орехи

Дата: 02.10.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
240 г брашно (+ за поръсване)
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 ванилия
100 г орехи
1/2 ч. л. сол
150 г краве масло на стайна температура (+ за намазване)
175 г крем сирене Philadelphia Original
230 г захар
1 яйце
1 жълтък
2 банана
за поръсване:
100 г кафява захар
100 г орехи
1 с. л. брашно
1/8 ч. л. канела
1 с. л. краве масло (разтопено)
 
Бон Апети препоръчва:
Philadelphia оригинал – пълномаслено крем сирене. Много подходящо за всякакви ястия – както за основни ястия, така и за десерти поради оригиналния му богат и натурален вкус.
 

Начин на приготвяне:
1
Бананов хляб с орехиБрашното се смесва с бакпулвера, содата, ванилията, накълцаните орехи и солта.
2
Бананов хляб с орехи 2Маслото се разбива с крем сиренето и захарта.
3
Бананов хляб с орехи 3Добавят се яйцето и жълтъкът, и отново се разбива.
4
Бананов хляб с орехи 4След това се прибавят смачканите банани и отново се разбива за кратко.
5
Бананов хляб с орехи 5Накрая се сипват сухите съставки и се разбърква с шпатула.
6
Бананов хляб с орехи 6Сместа се сипва в намаслена и набрашнена форма за печене терин.
7
Бананов хляб с орехи 7Орехите се нарязват наситно. Смесват се със захарта, брашното, канелата и маслото, и се разбърква.
8
Бананов хляб с орехи 8Тестото се поръсва с канелената смес.

9
Бананов хляб с орехи 9Хлябът се пече около 1 час и 10 минути в загрята на 170 градуса фурна, като се проверява с клечка за зъби или дървено шишче.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
3.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
2.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2015
Александра, вместо крем сирене Филаделфия може да използваш сирене Крема или фина пълномаслена извара, но резултатът няма да е същият.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2015
Може ли без Филаделфия. С какво можем да го заменим
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


231 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта