Буглама

Дата: 12.12.2005
Източник: Бон Апети
Буглама
 
Необходими продукти:
600 г обезкостено овнешко месо
200 г ориз
лют червен пипер и сол на вкус
2-3 щипки кимион
1/2 ч. л. естрагон
1/2 ч. л. джинджифил
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. сух копър
1 ч. л. смлян кориандър
1 скилидка чесън
60 г масло
300 г лук
2 кубчета пилешки бульон
 

Начин на приготвяне:
1
БугламаМесото се нарязва на кубчета и се пържи 10-15 минути в предварително загрятото масло. След това се изсипва наситненият лук и се пържи още 15 минути на тих огън под капак.
2
Буглама 2Месото и лукът се подправят с джинджифил, кориандър, кимион и сол. Налива се гореща вода до нивото на продуктите и щом заври, се поръсва с наситнен чесън, естрагон, копър и джоджен. Задушава се 3-4 минути.
3
Буглама 3Оризът се залива с 800 мл вряла вода и щом кипне, се стрива бульонът. Кебапът се гарнира с ориза и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта