Бутерки с магданоз и лапад

Дата: 01.10.2015
Източник: Alexandrova
ТИТЛА: Експериментатор
Бутерки с магданоз и лапад
 
Необходими продукти:
1 пакет бутертесто
100 г лапад
100 г магданоз
100 г сирене
2 яйца
50 г смлени орехи
черен пипер
100 г настърган кашкавал
 

Начин на приготвяне:
1
След като тестото се размрази, леко го разточваме и го режем на вертикални ленти. След това нарязваме всяка лента на квадратчета, върху които да сложим плънката.
2
За да приготвим плънката бланшираме лапада във вряла вода, изцеждаме го добре, режем го наситно и го слагаме в купа.
3
Към лапада добавяме наситнения магданоз, орехите, черния пипер, кашкавала и сиренето, и разбъркваме добре. Накрая прибавяме яйцето и разбъркваме отново.
4
Разпределяме тънък слой от плънката върху квадратчетата от тесто и ги навиваме на руло.
5
Намазваме ги с яйце и ги поръсваме със сусам (по желание).
6
Печем бутерките в предварително загрята на 250 градуса фурна, докато се надуят и станат златисти - около 10 минути.




Съвет:
Трудно ми е да давам точни грамажи, защото по принцип тази рецепта я приготвям на око.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта