Чорба от сом с праз и картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 06.02.2003
Чорба от сом с праз и картофи
 
Необходими продукти:
300 г сом
3 стръка праз лук
3-4 картофа
2 кисели краставички
20 г краве масло
1/2 в. ч. бяло вино
1/2 ч. л. мащерка
1 скилидка чесън
1 с. л. горчица
1 печена чушка
1 ч. л. ябълков оцет
2 с. л. олио
3-4 стръка копър


Начин на приготвяне:
1
Чорба от сом с праз и картофи
Зеленчуците се нарязват наситно и се поставят в тенджера с 1 1/2 л студена вода. Слага се сомът, посолява се и се оставя да кипне, след което се вари 10 минути на тих огън под капак.
2
Чорба от сом с праз и картофи 2
Заливката се приготвя, като в купичка се поставят смленият чесън, горчицата, нарязаните наситно чушка и копър, олиото и оцетът. Разбърква се добре, докато се получи гъста смес.
3
Чорба от сом с праз и картофи 3
Рибата се изважда внимателно, за да не се разпадне, след което се почиства от костите. Зеленчуците се оставят да врат още около 10 минути.
4
Чорба от сом с праз и картофи 4
Киселите краставички се нарязват на ивички и се запържват в маслото, след което се дегласират с виното.
5
Чорба от сом с праз и картофи 5
Зеленчуците се пасират, прибавят се рибата, краставичките и мащерката и супата се оставя да ври още 5 минути. При сервиране във всяка порция супа се наливат по 1-2 ч. л. от заливката.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: