Чурос с лют шоколадов сос

Дата: 15.03.2012
Източник: Бон Апети
Чурос с лют шоколадов сос
 
Необходими продукти:
150 г брашно
110 г краве масло
3 яйца
125 мл прясно мляко
125 мл вода
1 с. л. захар
1 щипка сол
олио за пържене
за шоколадовия сос:
400 мл прясно мляко
200 г млечен шоколад
50 г бадеми
кората от 1 портокал
1 с. л. царевично нишесте
1/2 ч. л. лют червен пипер (без семки)
 

Начин на приготвяне:
1
Чурос с лют шоколадов сос
Млякото, водата и маслото се кипват в съд на котлона. Прибавят се захарта и солта.


2
Чурос с лют шоколадов сос 2
Брашното се сипва наведнъж и се бърка енергично с дървена лъжица, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Оставя се да се охлади.


3
Чурос с лют шоколадов сос 3
Прибавят се яйцата, едно по едно, и се бърка с миксер. Трябва да се получи гладко,  лепкаво тесто.


4
Чурос с лют шоколадов сос 4
Загрява се олио и в него с пош, се оформят тънки, дълги ленти от тесто (могат да се правят и фигури, когато е охладено добре) и се пържат на маслената баня до златисто.


5
Чурос с лют шоколадов сос 5
Изваждат се от мазнината и се слагат върху кухненска хартия (или решетка), да се отцедят. По желание могат да се поръсят с пудра захар или канела.


6
Чурос с лют шоколадов сос 6
Нишестето за соса се разтваря в  3 с. л. от млякото. Останалото мляко се кипва и към него се добавя нишестето, като се бърка с телена бъркала. 


7
Чурос с лют шоколадов сос 7
Съдът се сваля от огъня, прибавят се  нарязаните бадеми, настърганата портокалова кора, лютия пипер и начупения шоколад. Бърка се докато шоколадът се разтвори. Ако сместа е рядка, при необходимост може да се сгъсти с още нишесте, разтворено в малко вода.


8
Чурос с лют шоколадов сос 8
Чуросът се поднася с шоколадовия сос.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта