Постен кейк със сладко

Дата: 30.07.2012
Източник: Бон Апети
Постен кейк със сладко
 
Необходими продукти:
600 г брашно
150 г захар
2 ч. л. сода бикарбонат
400 мл вода
100 г орехи
240 г домашно сладко от касис (сливи, череши)
200 мл олио
кората от 1 портокал
1/2 ч. л. канела
1/4 ч. л. звезден анасон
олио за намазване
брашно за поръсване
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Постен кейк със сладко
В сладкото се слага содата и престоява 10 минути.

 


2
Постен кейк със сладко 2
В купа се смесват ореховите ядки, нарязани наедро, настърганата кора от портокал, олиото, звездния анасон, канелата, брашното, захарта и водата (трябва да е хладка).

 


3
Постен кейк със сладко 3
Прибавя се сладкото и се разбърква добре с лъжица.

 


4
Постен кейк със сладко 4
Сместа се изсипва в намазана с олио и посипана с брашно форма за кекс.

 


5
Постен кейк със сладко 5
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути. После внимателно с нож се отделя от формата.

 


6
Постен кейк със сладко 6
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути. После внимателно с нож се отделя от формата.

 


7
Постен кейк със сладко 7
Когато изстине, се поръсва с пудра захар и се нарязва на парчета.

 


 


Съвет: Продуктите са за 1 кейк във форма с диаметър 26 см и дупка в средата.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2015
При мен се наложи печене доста повече от 35 мин, докато се изпече напълно.
3.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2014
И при мен се изпече перфектно. Много беше вкусен.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
ами моя стана доста вкусен,и се изпече добре.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
само, че на мен ми стана глетаво там, където е сладкото, защо се получава така?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Милена се регистрира в сайта.
Mihaela Tyurolengova се регистрира в сайта.
Денислава се регистрира в сайта.
Лъки коментира рецептата Вегански таратор
Tania Kisiova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта