Дзукото

Дата: 01.08.2012
Източник: Бон Апети
Дзукото
 
Необходими продукти:
300 г бишкоти
3 яйца
160 г захар
200 мл сладкарска сметана
40 г какао
50 г черен шоколад
40 г печени лешници
1 шушулка ванилия
300 мл кафе „Еспресо”
50 мл тъмен ром
какао за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Дзукото
Жълтъците се разбиват с 1/2 от захарта, докато станат светложълти на цвят.  Белтъците се разбиват на пяна, добавя се останалата захар и се разбиват на сняг. Сметаната се разбива на пухкава маса.

 


2
Дзукото 2
После всичко се смесва, слагат се семенца от шушулката ванилия и се разбърква добре. Готовата смес се разделя на две части. Към едната се слага какаото и нарязаните лешници.

 


3
Дзукото 3
Шоколадът се нарязва и се прибавя в другата половина от сместа.

 


4
Дзукото 4
Форма за терин (метална) се покрива  с фолио за свежо съхранение.  На дъното и по стените на съда се подреждат, една до друга, потопени в смес от кафе (хладко) и ром бишкоти.

 

 


5
Дзукото 5
Върху тях се разпределя сместа с шоколад, а след това и какаовия крем.

 


6
Дзукото 6
Отгоре се покрива с напоени бишкоти. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя във фризер за 2–3 часа. Готовият десерт се поръсва с какао, нарязва се на парчета и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2014
Много лесен и приятен десерт, към белия крем добавих малко лимонови стърготини и се получи добре :)
10.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2014
Тази рецепта се превърна в месечния деликатес вкъщи. Понякога добавям портокалови корички, или направо шоколадови капчици за интересни фигурки в белия крем. Слагам и ром, или Марсала, че у дома им допада вкуса на алкохолв него.
9.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2014
Галина, я повтори трета и четвърта дума от поста ти !! Много неграмотия, много простотия.
8.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2013
ще го пробвам и ще пиша
7.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Стана доста приятно!Вкуса му прилича на домашен сладолед с ароматни бишкоти.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта