Швейцарски оризов тарт

Едно от многото приложения на ориза, защо не да е в състава на крем за тарт
Източник: Бон Апети
Дата: 10.04.2012
Швейцарски оризов тарт
 
Необходими продукти:
за блата:
1 1/2 ч. ч. брашно
1 с. л. захар
150 г краве масло
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
5 с. л. вода

за плънката:
1/2 ч. ч. дългозърнест ориз
4 яйца (размер L)
3 ч. ч. прясно мляко
30 г краве масло
1/2 ч. ч. захар
1 с. л. брашно
1/2 ч. ч. бланширани и обелени бадеми
кората от 1 лимон
1/4 ч. л. сол
пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Швейцарски оризов тарт

Всички продукти за блата (без водата) се смесват в блендер и се разбиват. Сипва се водата и отново се разбива. Полученото тесто се завива във фолио за свежо съхранение и се слага в хладилника за 1 час.

 


2
Швейцарски оризов тарт 2

Оризът се слага в тенджера залива се със вода и се вари докато омекне. Прецежда се и се връща в тенджерата. Налива се млякото, слагат се захарта, солта и маслото. Вари се на умерен огън, докато се получи консистенция на ризото (25–30 минути.)

 


3
Швейцарски оризов тарт 3

Оризовата смес се смила и се добавят, брашното и смлените бадеми. Добавят се яйцата, едно по едно, при постоянно бъркане. Слага се и настърганата лимонова кора. Не трябва да се разбива прекалено, защото при печене сместа ще се надуе много, а това не е желателно.

 


4
Швейцарски оризов тарт 4

Тестото се разточва и се слага във форма за тарт (26 см). Трябва да покрива и стените на съда, като излишното се изрязва.

 

 


5
Швейцарски оризов тарт 5

Слага се плънката и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 45 минути или докато стане златисто-кафяво. Решетката трябва да е на най-ниското ниво.

 


6
Швейцарски оризов тарт 6

Тартът се охлажда, нарязва се на парчета и се поръсва с пудра захар.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: