Ябълкова торта с овесени ядки

Много лека, диетична и с класически аромат на ябълки и канела
Източник: Бон Апети
Дата: 28.02.2012
Ябълкова торта с овесени ядки
 
Необходими продукти:
за блата:
1 ч. ч. овесени ядки
1 1/2 ч. ч пълнозърнесто брашно
2 яйца
50 г кафява захар
1 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 щипка канела

за крема:
600 г цедено кисело мляко
6 с. л. мед
25 г какао за поръсване

за ябълките:
3 зелени ябълки
50 г кафява захар
1 ч. л. канела



Начин на приготвяне:
1
Ябълкова торта с овесени ядки

Овесените ядки се заливат с горещото мляко и се оставят леко да набъбнат.

 


2
Ябълкова торта с овесени ядки 2

В купа се смесват останалите съставки за блата и се разбърква. Накрая се прибавят и овесените ядки.


3
Ябълкова торта с овесени ядки 3

Сместа се разпределя във форма за торта (26 см), покрита с хартия за печене и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути.


4
Ябълкова торта с овесени ядки 4

Ябълките се обелват и настъргват. Към тях се добавят кафявата захар и канелата. Разбърква се, покрива се с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилника.

 


5
Ябълкова торта с овесени ядки 5

Цеденото кисело мляко се смесва с меда.


6
Ябълкова торта с овесени ядки 6

Когато блата е готов, се оставя да се охлади и хартията се отстранява.

 


7
Ябълкова торта с овесени ядки 7

Отгоре се разпределят ябълките, заедно с отделения сок (той ще напои блата). Притиска се добре с лъжица. Залива се с млечният крем.


8
Ябълкова торта с овесени ядки 8

Оставя се за 2 часа в хладилник и после се поръсва с какао.


Подобни рецепти:
Коментари (18)
18.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2020
Получи се страхотна ,направих малки промени.Определено ще я приготвям пак.Благодаря!
17.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2019
Вкусна!
16.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2019
дъщеря ми (15) е във възторг, каза, че й напомня на чийзкейк
15.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2015
Много вкусна торта и много бързо се приготвя. Синът ми на 2 години много я хареса!
14.
Изпрати
лично съобщение

20.05.2014
Ако обичате сиропирани десерти- това е за вас. Не очаквах да стане толкова сочен и сладък, може би трябва да се сложи по- малко мед.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: