Бисквити „Алфахорес”

Предложение от Южна Америка
Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2012
Бисквити „Алфахорес”
 
Необходими продукти:
180 г бяло брашно
180 г царевично брашно
200 г захар
6 яйца
120 г краве масло
200 г черен шоколад
50 г бял шоколад
кората от 1 лимон
кората от 1 портокал
1/2 пакетче бакпулвер
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Бисквити „Алфахорес”

Маслото и захарта се разбиват с миксер. Прибавят се яйцата, едно по едно, при непрекъснато разбиване.


2
Бисквити „Алфахорес” 2

Бакпулверът се смесва със солта, двата вида брашно, лимоновата и портокаловата кора, предварително настъргани. Сухата смес се разбива с маслената.


3
Бисквити „Алфахорес” 3

Полученото тесто се пълни в пош.


4
Бисквити „Алфахорес” 4

Оформят се бисквити, в тава, върху хартия за печене и се пекат в загрята на 190 градуса фурна за 20 минути. Оставят се да изстинат.


5
Бисквити „Алфахорес” 5

Черният шоколад се разтопява на водна баня и бисквитите се потапят в него. Изваждат се върху скара, сложена върху тава и се оставят шоколадът да стегне.


6
Бисквити „Алфахорес” 6

Белият шоколад се разтопява на водна баня и се пълни в пош. С него се рисува върху  бисквитите, във форми по желание.

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2013
Получиха се доста вкуски. Само, че потапях само горната част в шоколад иначе нямаше да ми стигне черния шоколад :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: