Десерт с ананас за двама

Дата: 13.05.2010
Източник: Бон Апети
Десерт с ананас за двама
 
Необходими продукти:
1 ананас
3 белтъка
2 кг морска сол
3–4 листенца босилек
250 г „Маскарпоне” (или заквасена сметана)
3–4 листенца мента
2 с. л. пудра захар
 

Начин на приготвяне:
1
Белтъците се разбиват на сняг и към тях се добавят накълцаният босилек и солта.
2
Ананасът се покрива с получената смес от всички страни. Плодът се поставя върху канапе от солта, като се внимава да не падне залепената сол. Пече се около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато солта покафенее.
3
Приготвя се крем от леко разбитото „Маскарпоне“, захарта и накълцаната мента.

4
След като се изпече ананасът, солта от него се натрошава с чукче или с обратната страна на нож.
5
Плодът се реже на половина, след като е добре почистен от солта и докато е още топъл, се поднася с няколко лъжици от крема.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта