Кесадийяс

Дата: 07.01.2005
Източник: Бон Апети
Кесадийяс
 
Необходими продукти:
1/2 зелена чушка
3 с. л. олио
сок от 1/2 лимон
4-5 стръка магданоз
3 скилидки чесън
1/2 домат
1 авокадо
8 арабски питки
200 г майонеза
100 г сирене чедър
1 люта зелена чушка
1/2 оранжева чушка
1/2 жълта чушка
1/2 червена чушка
1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
КесадийясЧушките се нарязват на тънки ивици и се смесват с настърганото сирене в купа.
2
Кесадийяс 2Гуакамолето се приготвя, като авокадото се обелва, с вилица се смачква на пюре (костилката се отстранява). Добавя се лимоновият сок, олиото, ситно скълцаните магданоз и чесън, солта. Семето на домата се отстранява, месестата част се реже на малки кубчета, разбърква се с пюрето.
3
Кесадийяс 3Външната част на арабските пити се изрязва, за да станата две отделни пити.
4
Кесадийяс 4Върху едната част се разпределя сместа от чушки. Захлупва се и се пече по 2-3 минути от всяка страна. Изважда се, нарязва се на триъгълници и се сервира, като отстрани се слагат майонеза и гуакамоле.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта