Мини блини със сурими

Източник: Бон Апети
Дата: 06.12.2004
Мини блини със сурими
 
Необходими продукти:
сурими
магданоз за декорация
олио, зехтин, черен пипер и сол на вкус
2 яйца
500 мл прясно мляко
250 г брашно
50 г краве масло
15 г мая
5-6 с. л. прясно мляко за маята
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
250 г сирене “Крема”
2 стръка пресен лук
1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Мини блини със сурими
В купа се разбъркват маята, млякото и захарта, така че маята да се разтвори. Жълтъците и белтъците се разделят в две купи. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбъркват с брашното и солта, постепенно се добавят разтворената мая и прясното мляко.
2
Мини блини със сурими 2
Малко преди да се налее цялото мляко, се налива разтопеното масло. Когато стане еднородна, сместа се налива при разбитите белтъци с помощта на лопатка. Престоява 30 минути в хладилник.
3
Мини блини със сурими 3
Кремът се приготвя, като сиренето “Крема” се намачква с наситнените пера лук, кората на лимона, лимоновия сок, солта и черния пипер.
4
Мини блини със сурими 4
Блините се изпържват в намазнен тиган по 2-3 минути от двете страни. Диаметърът им трябва да е малко по-голям от дължината на суримите.
5
Мини блини със сурими 5
Суримите се запържват за 3-4 минути в сгорещения зехтин. Сервира се, като върху блините се поставят кнедли от крема, а върху крема – по една сурима. Декорира се с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: