Конфитюр от кайсии

Дата: 26.06.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,1 кг кайсии
1 пакетче добавка за консервиране
500 г захар
50 г пресен джинджифил
 
Бон Апети препоръчва:
С Гелфикс на Д-р Йоткер ще опознаете модерния начин за приготвяне на мармалади и конфитюри. Всички конфитюри се приготвят за рекордно кратко време без необходимост от стерилизиране. За плодове с повече естествена захар (фруктоза), т.е добре узрели, сладки плодове (кайсии, череши, ягоди) или ако желаете, полученият продукт да е \"по-диетичен\" препоръчваме да използвате Гелфикс Екстра 2:1, при който пропорциите са 1 кг плодове и 0,5 кг захар. С Гелфикс можете да направите конфитюр от любимите си плодове, а те ще запазят формата, вкуса и витамините си. Dr. Oetker следва общи правила и политика на качеството, изработена на база последните тенденции и препоръки за здравословно хранене, строг контрол на суровините и съхранението на продуктите, което гарантира обещанието към своите клиенти„Качеството е най-добрата рецепта”.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Конфитюр от кайсииКайсиите се почистват от костилките и се режат на четири.
2
Конфитюр от кайсии 2Добавят се наситненият джинджифил.
3
Конфитюр от кайсии 3Слага се и добавката за консервиране, смесена с 2 с. л. от захарта.
4
Конфитюр от кайсии 4Оставя се на умерен огън, докато заври.
5
Конфитюр от кайсии 5Сипва се и останалата захар, силата на огъня се намалява и се готви още 5 минути.
6
Конфитюр от кайсии 6Конфитюрът се разпределя в стерилизирани бурканчета и се охлажда.




Съвет:
Количеството готов конфитюр е достатъчно за 3 бурканчета от по 370 мл всяко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


383 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта