Лепкави пилешки крилца...

Дата: 19.02.2014
Източник: Annie IgNatova
ТИТЛА: Хоби готвач
Лепкави пилешки крилца...
 
Необходими продукти:
500 г пилешки крилцаза маринатата:
1 ч. ч. соев сос (с ниско съдържание на натрий)
1 с. л. прясно настърган джинджифил
2 с.л. пресни листа от кориандър - нарязани
2 скилидки чесън
сокът на 1/2 лимон
кашерна сол на вкус
черен пипер на вкус
2 с. л. студено пресован зехтин
2 с. л. масло
1/2 ч. ч. мед
сусам по желание
 

Начин на приготвяне:
1
Изплакнете пилешките крилца и ги подсушете (напр. с кухненска хартия). Премахва се върха на крилцата и се изхвърля. Крилцата се разделят, за да станат на две парчета. Поставят се в плитка чиния или в плик и отгоре се изсипват соевият сос, джинджифилът, кориандърът, чесънът и лимоновият сок. Овалваме ги хубаво в соса, за да се мариноват и ги оставяме за 2 часа в хладилника (най-малко).
2
След 2 часа изваждаме крилата от маринатата и ги подсушаваме. Подправяме със сол и черен пипер.
3
В голям тиган запържете на средно-висока температура маслото в зехтина. Когато маслото спре да образува пяна, добавете меда и пилешките крилца и запържете до зачервяване от всяка страна - около 5 мин. на страна. Междувременно ги поливаме с образувалия се сос. Готвят се, докато не станат лепкави. По желания може да се поръсят с малко сусам.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта