Лук с домати и яйца на очи на фурна

Дата: 06.03.2016
ТИТЛА: Чирак
Лук с домати и яйца на очи на фурнаЛук с домати и яйца на очи на фурнаЛук с домати и яйца на очи на фурна
 
Необходими продукти:
1 кг кромид лук
5 яйца
100 г краве масло
300 г домати
брашно
сол, черен и червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът се обелва, измива се, нарязва се на тънки филийки и се задушава в маслото, до омекване.
2
Прибавят се нарязаните домати и брашното.
3
Когато брашното се запържи, се добавят червеният пипер и солта.
4
Сместа се разбърква, изсипва се в тава и се запича във фурна за 10-15 минути.
5
След това в сместа се оформят гнезда, във всяко от които се чуква по 1 яйце.
6
Поръсва се с черен пипер и ястието се пече до готовност на яйцата.



Съвет:
По желание може да поръсите ястието с кашкавал и да запечете за още около 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта