Малва пудинг

Дата: 03.02.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
280 г брашно
120 г захар
50 г краве масло със стайна температура (+ за намазване
40 г сладко от кайсии
250 мл прясно мляко
2 яйца
2 с. л. бял винен оцет
2 ч. л. сода
1 щипка сол
за сиропа:
140 г захар
20 г краве масло
за соса:
200 мл животинска сметана
120 г сладко от кайсии
1 пакетче бурбонска ванилова захар

Начин на приготвяне:
1
Малва пудингМаслото и захарта се разбиват. Чукват се яйцата и отново се разбива.
2
Малва пудинг 2Прибавят се сладкото от кайсии и солта и пак разбива се.
3
Малва пудинг 3Наливат се млякото и изгасената в оцета сода. Сипва се брашното и отново се разбива.
4
Малва пудинг 4Сместа се разпределя в намазани с масло форми за крем брюле – не трябва да се пълнят догоре.
5
Малва пудинг 5Пудингът се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 30 минути.
6
Малва пудинг 6В касерола се смесват 150 мл вода, захарта и маслото за сиропа.
7
Малва пудинг 7Готовият пудинг се залива със сиропа.
8
Малва пудинг 8За соса в касерола се смесват сладкото, сметаната и ваниловата захар.
9
Малва пудинг 9Готви се на умерен огън, докато сместа се сгъсти. По желание се прибавя 1 с. л. тъмен ром.
10
Малва пудинг 10Пудингът се поднася, полят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта