Неделина питка

Дата: 12.01.2015
Източник: Ноли
ТИТЛА: Чирак
Неделина питка
 
Необходими продукти:
700- 800 г брашно
350 мл прясно мляко
2 яйца
20 г жива мая
1 с. л. сол
1 с. л. захар
2 с. л. олио
2 с.л. оцет
1 жълтък
1 ч. л. кисело мляко
ленено семе, слънчогледови семки
 

Начин на приготвяне:
1
С половината мляко разтварям маята с една щипка захар и 2 с. л. брашно. Покривам (с парче вестник например) и изчаквам да „шупне".
2
В купа сипвам половината брашно, солта, захарта, олиото и оцета. Добавям яйцата,„шупналата" мая и останалото мляко. Става една рядка каша, към която започвам да добавям брашно, докато се получи меко, еластично тесто.
3
Неделина питка 3Вече готовото тесто разделям на 14 равни части. Оформям ги на топки и ги нареждам в тавичка с диаметър 28 см, която предварително съм намазала с олио и поръсила с брашно. Отиват около час и половина–два, за да втаса и да е готово, за да се пече. Преди да пъхна тавата във фурната, намазвам питката с жълтък, разбъркан с 1 ч. л. кисело мляко. Печенето е за около 25-30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4
Неделина питка 3Ето я и готовата питка. Да ви е сладко и гответе с любов.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2015
Ще си я направя задължително като я гледам направо ми се дояде и на мене
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта