П итки с картофи и мед

Дата: 16.12.2013
Източник: Дамяна
ТИТЛА: Експериментатор
П итки с картофи и мед
 
Необходими продукти:
300 г брашно
7 г суха мая
100 мл картофена отвара
2 картофа варени
1 ч, л захар
2 ч, л. захар захар
2 с, л мляко
2 с. л. мед
2 с. л. олио
1 ч. л. сол
1 яйце
 

Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря в отварата от варенето на картофите заедно със захарта и малко брашно. Оставя се на топло за 5-10 минути. Прибавя се брашното, смачканите картофи, прясното мляко, медът и солта.Меси се 5-7 минути, като накрая се прибавя и олиото.Омесва се гладко и еластично тесто, което се оформя на топка.Поставя се в намаслена купа и се намазва отгоре с олио.Купата се покрива със "свежо" фолио и се оставя за 1 час да втаса на топло.(Аз слагам в предварително загрята на 50 градуса фурна, така става за окоо 30 минути).

2
П итки с картофи и мед  2Втасалото тесто се прехвърля върху набрашнена повърхност и се обработва още 3-4 минути. Разделя се на малки топчета около 24 броя( може и по-големи).Нареждат се на разстояние в една голяма 30 см намаслена с олио тава. Покриват се и се оставят да втасат 1 час.(Също във фурната за по-бързо.


3
П итки с картофи и мед  3Питките се пекат 7-8 минути на 230 градуса. Изваждат се и се намазват с разбито яйце. Температурата на фурната се намалява до 200 градуса и се пекат още 8 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2013
питките заслужават внимание защото са много ароматни и меки и запазват свежестта си за няколко дни. Макар че, естествено са най-вкусни токущо извадени от фурната:).
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта