Пълнено авокадо

Дата: 30.05.2010
Източник: Радост Иванова
ТИТЛА: Чирак
Пълнено авокадо
 
Необходими продукти:
3 бр. авокадо
2 ч. л. балсамов оцет
2 ч. л. табаско
2 ч. л. захар
1 стрък целина (по желание)
1 червена чушка
1глава червен лук
200-250 г коктейлни скариди
1 домат
кашкавал за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Авокадото се разрязва на 2 (на дълго). Костилката се отстранява и от авокадото се издълбават 2/3 от месестата част. Половинките се оставят настрани.
2
Доматът се поставя във вряла вода за 1-2 минути. Охлажда се. След това се обелва и се нарязва на малки кубчета.
3
Чушката, лукът и остатъците от авокадото на кубчета се нарязват. Смесват се с нарязаните домати и скаридите.
4
Захарта, балсамовият оцет и табаското се изсипват в купа, разбъркват се добре. Нарязаните продукти се паливат с получения сос и отново се разбъркват.
5
Половинките авокадо съ пълнят добре със сместа. Поръсват с кашкавал и се запичат за  10 минути в силно загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта