Паниран фасул и карфиол

Дата: 16.02.2016
ТИТЛА: Помощник готвач
Паниран фасул и карфиол
 
Необходими продукти:
250 г пресен зелен фасул
250 г карфиол
140 г брашно (+ за овалване)
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене на маслена баня
 

Начин на приготвяне:
1
Пресният фасул и карфиолът се почистват и се сваряват в кипяща подсолена вода, като трябва да останат леко хрупкави.
2
Отцеждат се, заливат се със студена вода, след което се отцеждат отново и се посоляват.
3
Брашното се смесва с бакпулвера, сол и черен пипер на вкус.
4
Прави се кладенче и вътре се чукват яйцата.
5
Наливат се около 150 мл студена вода и се разбърква. Трябва да се получи средно гъсто тесто за паниране.
6
Фасулът и карфиолът се овалват в брашно.
7
След това се потапят в панировката.
8
Пържат се на маслена баня до златисто.
9
Отцеждат се от излишната мазнина и се поднасят със сос по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта