Паста е фажоле

Дата: 24.04.2001
Източник: Бон Апети
Паста е фажоле
 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. черен зрял фасул
2 кубчета телешки бульон
2 с. л. доматено пюре
4 с. л. зехтин
1 резен целина
1/2 в. ч. бяло вино
1 морков
1 срък пресен чесън
1 стрък праз лук (само бялата част)
100 г макарони
150 г карначета
1 с. л. брашно и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Паста е фажолеФасулът се накисва в студена вода и се оставя да набъбне за една нощ. След това водата се сменя с нова, кипва се и отново се сменя. Вари се 40-50 минути (до готовност). Карначето се нарязва на парчета, лукът - наситно.
2
Паста е фажоле 2Карначето се запържва до зачервяване в тенджера със сгорещен зехтин. Изважда се с решетъчна лъжица. В същата мазнина се запържва лукът, прибавят се морковът (на кубчета), празът, целината и чесънът (наситно). Задушава се 3-4 минути. Поръсва се с брашно, разбърква се, наливат се бяло вино и вода.
3
Паста е фажоле 3Щом кипне, се добавя доматеното пюре, разтворено с малко вода, телешкият бульон, свареният и отцеден фасул. Вари се 10 минути, прибавят се макароните и се вари до готовност. Накрая се поръсва с черен пипер и сол. По желание се сервира с настърган кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта