Паста с кренвирши и чушки

Дата: 04.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г паста (талиатели)
4 кренвирша Аз ям!
1 глава лук
2 скилидки чесън
400 г пасирани домати (от консерва)
300 г печени червени чушки
40 г сирене „Пармезан“
50 мл зехтин
1 ч. л. копърово семе
1 щипка чили на прах
1/2 ч. л. захар
пресен босилек за гарниране
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Паста с кренвирши и чушкиЛукът и чесънът се наситняват.
2
Паста с кренвирши и чушки 2Запържват се в сгорещения зехтин.
3
Паста с кренвирши и чушки 3Когато омекнат, се добавят нарязаните кренвирши.
4
Паста с кренвирши и чушки 4Слага се и счуканото копърово семе.
5
Паста с кренвирши и чушки 5Наливат се доматите.
6
Паста с кренвирши и чушки 6Подправя се със захар, чили, сол и черен пипер на вкус, и се готви около 10 минути.
7
Паста с кренвирши и чушки 7Накрая се добавят печените чушки, нарязани на ивички.
8
Паста с кренвирши и чушки 8Пастата се сварява в подсолена вода, докато стане „ал денте“.
9
Паста с кренвирши и чушки 9Отцежда се и се прибавя към соса.
10
Паста с кренвирши и чушки 10Готви се още 2–3 минути и се дърпа от огъня.
11
Паста с кренвирши и чушки 11Ястието се сервира с наситнен босилек и настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта