Печени картофи по провансалски

Дата: 22.05.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг пресни картофи
1 глава лук
4 скилидки чесън
300 г чери домати
100 г маслини „Каламата“
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 с. л. провансалска подправка
60 мл зехтин „Екстра върджин“
сокът от 1/2 лимон
2 стръка пресен лук
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печени картофи по провансалскиКартофите се измиват добре, разполовяват се и се слагат в тава.
2
Печени картофи по провансалски 2Чесънът се наситнява, чушките и лукът се режат на ивички.
3
Печени картофи по провансалски 3Маслините се почистват от костилките, чери доматите се режат надве, по дължина.
4
Печени картофи по провансалски 4Към картофите се добавят лукът, чесънът, чушките, провансалската подправка, лимоновият сок, зехтинът, сол и черен пипер на вкус, и се разбърква.
5
Печени картофи по провансалски 5Пекат се около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
6
Печени картофи по провансалски 6Слагат се доматите и маслините и се допича за още 5 минути.
7
Печени картофи по провансалски 7Картофите се сервират с наситнените пресен лук и магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

14.09.2015
Този път още с изваждането от фурната грабнах телефона за снимка. Това ястие не само ми е много любимо, но и става красиво! :) Стига да е снимано с добър апарат. :)
8.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2015
Избрано,направено,изядено,ОДОБРЕНО!
7.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2015
Не намерих майоран, но и с останалите подправки и без картофките да са пресни и доматите не бяха чери, се получи страхотно ястие! Не гарнитура, а ястие.
6.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2015
Каква снимка да кача, какви 5 лева?!? :) Те свършиха за нула време, дори не помислих да снимам... така ухаеха, че ги нападнахме още горещи! За разлика от по-долния коментар, за себе си мога да кажа УНИКАЛНО вкусни! :)
5.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2015
Не бих казала, че е УНИКАЛНО вкусно. Но е много приятно разнообразие на задушените или печени с масло пресни картофки. Наистина малко прилича на гювеч на вкус :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта