Пикантно телешко, задушено с шалот и розмарин

Дата: 10.03.2010
Източник: Бон Апети
Пикантно телешко, задушено с шалот и розмарин
 
Необходими продукти:
600 г телешки шол
няколко стръка пресен розмарин
сол и черен пипер на вкус
100 мл зехтин
100 мл червено вино
1 с. л. чили сос
1 ч. л. червен пипер
1 кубче зеленчуков бульон
200 г домати
200 г картофи
1 морков (около 150 г)
300 г шалот (малки лукчета)
магданоз или пресен лук за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Телешкото се реже на кубчета. Зехтинът се загрява на максимално силен огън и месото се запържва за около 5 минути. Добавят се разполовените шалоти и наситнените моркови.
2
След 5 минути се добавят картофите, нарязани наедро, и всичко се пържи още 5 минути. Подправя се с чили сосът и червения пипер, бърка се около 30 секунди и се сипва виното.
3
След като алкохолът изври, се добавя на части разтвореният в около 500 мл бульон. Огънят се намалява наполовина и ястието се вари около 20–30 минути (ако е нужно, се долива вода).
4
Когато всичко се свари, се добавят нарязаните на кубчета домати и наситненият розмарин. Ако е необходимо, се овкусява допълнително със сол и черен пипер. Вари се още 5 минути, след което се сервира, украсено с накълцан магданоз или листа пресен лук.
 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Denitsa Grudeva се регистрира в сайта.
Ginka Georgieva се регистрира в сайта.
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта