Пиле с ориз "Джамбалая"

Дата: 09.02.2005
Източник: Бон Апети
Пиле с ориз
 
Необходими продукти:
200 г пилешки гърди
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. сос “Уорчестър”
5 с. л. олио
1 кубче пилешки бульон
2 ч. ч. дългозърнест ориз
2 скилидки чесън
2 зелени чушки
1 глава червен лук
300 г гъби печурки
150-200 г шунка
2 сурови наденици
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле с ориз Нарязаната на късове наденица се запържва до златисто в предварително загрятото олио. Добавят се наситненият лук и нарязаните на късове пилешки гърди. Задушава се 5 минути.
2
Пиле с ориз Поставят се нарязаните наедро зелени чушки и наситнените скилидки чесън. Разбърква се и се добавят нарязаните на филийки гъби.
3
Пиле с ориз След 2-3 минути се изсипва оризът. Разбърква се, запържва се за кратко, след което се наливат 6 ч. ч. гореща вода.
4
Пиле с ориз Стрива се кубчето бульон. Задушава се 10 минути. Добавя се нарязаната наситно шунка. Подправя се със сос „Уорчестър“, черен пипер, мащерка и се посолява. Оставя се на котлона, докато оризът поеме напълно водата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта