Хюнкар беенди

Телешко в патладжан
Източник: Бон Апети
Дата: 02.02.2005
Хюнкар беенди
 
Необходими продукти:
200 г телешко бонфиле
1 глава кромид лук
1/2 глава червен лук
1 стрък праз лук
2 скилидки чесън
1 патладжан
50 г сирене “Гауда”
2-3 щипки кимион
1 с. л. доматено пюре
50 мл сос от печено месо
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Хюнкар беенди
Нарязаният на тънки филии патладжан се изпича на сух тиган. Телешкото месо се нарязва на средни по големина парчета и се задушава в нагорещен зехтин.
2
Хюнкар беенди 2
Добавят се нарязаните наситно лук, праз и чесън.
3
Хюнкар беенди 3
Когато продуктите омекнат, се прибавят кимионът, доматеното пюре и сосът от печеното месо.
4
Хюнкар беенди 4
Изпечениите филии патладжан се подреждат по ръба на метален пръстен. В средата се изсипва месото и се покрива с външния край на патладжана. Отгоре се подреждат филии сирене. Пече се на 220 градуса, докато сиренето се зачерви.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: