Сарми по провансалски

Източник: Бон Апети
Дата: 15.02.2005
Сарми по провансалски
 
Необходими продукти:
2 сурови наденици
2 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
30-40 г масло
1 к. ч. ориз
1 телешки бульон
12-15 бр. листа кисело зеле
4 скилидки чесън
1 глава лук
150-200 г грах
200-300 г свински бут
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Сарми по провансалски
Оризът се слага във вряла вода, ври 1 минута, след което се отцежда. Свинското месо се нарязва на малки парчета. Чесънът се наситнява.
2
Сарми по провансалски 2
Лукът се запържва за 1-2 минути в предварително нагрято олио, добавя се маслото.
3
Сарми по провансалски 3
Когато маслото се разтопи, се слагат парченцата свинско месо. Запържва се на силен огън 3-4 минути, така че месото да побелее леко.
4
Сарми по провансалски 4
Добавят се наситнените скилидки чесън. Посолява се и се поставя доматеното пюре. Маха се от котлона, изсипват се изцеденият ориз и грахът.
5
Сарми по провансалски 5
В средата на зелевия лист се слагат парче сурова наденица и плънка. Оформят се сарми.
6
Сарми по провансалски 6
Сармите се нареждат в тенджера. Налива се гореща вода, така че да ги покрие, стрива се бульонът. Затискат се с чиния и се варят 1 час.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: