Пиле с ориз "Джамбалая"

Източник: Бон Апети
Дата: 09.02.2005
Пиле с ориз
 
Необходими продукти:
200 г пилешки гърди
2 сурови наденици
150-200 г шунка
300 г гъби печурки
1 глава червен лук
2 зелени чушки
2 скилидки чесън
2 ч. ч. дългозърнест ориз
1 кубче пилешки бульон
5 с. л. олио
1 ч. л. сос “Уорчестър”
1 ч. л. мащерка
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле с ориз
Нарязаната на късове наденица се запържва до златисто в предварително загрятото олио. Добавят се наситненият лук и нарязаните на късове пилешки гърди. Задушава се 5 минути.
2
Пиле с ориз
Поставят се нарязаните наедро зелени чушки и наситнените скилидки чесън. Разбърква се и се добавят нарязаните на филийки гъби.
3
Пиле с ориз
След 2-3 минути се изсипва оризът. Разбърква се, запържва се за кратко, след което се наливат 6 ч. ч. гореща вода.
4
Пиле с ориз
Стрива се кубчето бульон. Задушава се 10 минути. Добавя се нарязаната наситно шунка. Подправя се със сос „Уорчестър“, черен пипер, мащерка и се посолява. Оставя се на котлона, докато оризът поеме напълно водата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: