Кожловски гювеч

Дата: 08.11.2003
Източник: Бон Апети
Кожловски гювеч
 
Необходими продукти:
100 г еленски бут
4–5 зърна черен пипер
5 зърна бахар
1 дафинов лист
1,5 л телешки бульон
200 г манатарки
1 глава лук
1 тиквичка
1 патладжан
2–3 моркова
3 домата
30 г сланина
100 г свински уши
1/3 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Кожловски гювечСвинските уши се сваряват в подсолена вода. Сланината и еленският бут се режат на много фини кубчета, поставят се в глинен гювеч или тепсия и се изчаква да се разтопи мазнината им. Прибавят се ситно нарязаните лук и моркови и се пържи 3–4 минути.
2
Кожловски гювеч 2Слагат се едро нарязаните зеленчуци, манатарките и сварените и нарязани свински уши. Разбърква се, пържи се около 10 минути.
3
Кожловски гювеч 3Залива се с горещия бульон и се прехвърля във фурната. Пече се без капак около 1 час при температура 220–250 градуса, изважда се и се овкусява с подправките. Връща се във фурната и се пече още 1 час.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта