Руладини с пилешко фарсе в кори от нори

Източник: Бон Апети
Дата: 31.03.2005
Руладини с пилешко фарсе в кори от нори
 
Необходими продукти:
200 г пилешки гърди
200 мл сметана
2-3 кисели краставички
1 червена чушка
6-7 листа кисело зеле
6-7 листа нори
черен пипер и сол на вкус
100 мл сметана
2 червени чушки
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
1 пилешки бульон
2 с. л. зехтин
1 голям картоф
10 листа магданоз


Начин на приготвяне:
1
Руладини с пилешко фарсе в кори от нори
Пилешките гърди се нарязват на малки късове и се поставят в блендер, в който има натрошен лед. Поръсват се с черен пипер и сол. Мелят се 30 секунди, добавя се сметаната. Меленето продължава, докато се получи пастет.
2
Руладини с пилешко фарсе в кори от нори 2
Наситнените чесън, лук и червени чушки се запържват в предварително загретия зехтин. Стрива се бульонът. След 2-3 минути се добавя гореща вода. След 20 минути се слага сметаната.
3
Руладини с пилешко фарсе в кори от нори 3
Върху лист кисело зеле се поставя лист нори и се намазва с пилешкото фарсе. Слагат се ивици чушка и кисела краставичка. Завива се на руло и се поставя върху два листа фолио, като отдолу е алуминиево, а отгоре - вакуумиращо фолио.
4
Руладини с пилешко фарсе в кори от нори 4
Руладините се завиват и се задушават на пара 15-20 минути. Приготвя се магданозеният чипс, като картофът се нарязва на много тънки колелца, върху половината от тях се слага по 1 листо магданоз, отгоре се затварят с друго картофено колелце и се пържат.
5
Руладини с пилешко фарсе в кори от нори 5
Руладините се изваждат от фолиото , нарязват се на филийки. Поднася се, като в чиния се налива малко от соса, отгоре се поставят филийките, а между тях се слага от магданозения чипс.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: