Заек в тиква

Дата: 22.03.2005
Източник: Бон Апети
Заек в тиква
 
Необходими продукти:
1 заек
черен пипер и сол на вкус
1 щипка кимион
1 щипка босилек
1 щипка чубрица
1 щипка копърово семе
300 мл червен вино
1/2 буркан стрелизирани домати
1 стрък праз лук
1 глава червен кромид лук
2 глави чесън
4 моркова
200 г бекон
250 г балучка (арпаджик)
1 бяла горенска тиква (2-3 кг)
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Заек в тикваЗаекът се нарязва на порционни парчета и се запържва до златисто в сгорещена мазнина.
2
Заек в тиква 2Празът се нарязва на колелца, морковите – на малки кубчета, а беконът – наситно. Изпържените парчета месо се шпиковат с чесън и моркови.
3
Заек в тиква 3Тиквата се почиства, като първо се отрязва отгоре, за да се получи капаче. Издълбава се и отвътре се намазва с черен пипер и сол.
4
Заек в тиква 4Шпикованият заек, нарязаният наедро лук, празът, беконът, предварително пасираните домати, виното, балучката и останалият чесън се поставят в тенджера.
5
Заек в тиква 5Прибавят се подправките и се оставя да къкри на тих огън около 45 минути. След това се прехвърля в тиквата и се пече 45-60 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


216 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта