Пиринско вдъхновение

Дата: 24.08.2016
Източник: Роби
ТИТЛА: Чирак
Пиринско вдъхновениеПиринско вдъхновениеПиринско вдъхновениеПиринско вдъхновениеПиринско вдъхновение
 
Необходими продукти:
за тестото:
300-400 г брашно
220 мл вода
1/2 пакетче суха мая
1 щипка сол
1 щипка захар
2 с. л. олио
1 скилидка чесън
за плънката:
2 пилешки бутчета
4 сладки зелени чушки
1 глава кромид лук
4 гъби
1 морков
2 домата (от буркан)
ориз
яйца
кашкавал
 

Начин на приготвяне:
1
В брашното се прави кладенче и вътре се изсипва разтворената в хладката вода мая. Добавят се и останалите продукти за тестото и се замесва тесто. Оставя се да почива, след което се разделя на 4 топки, които се разстилат върху обърнати купички, предварително намазани с олио. Пекат се, до златисто, в загрята на 200 градуса фурна.
2
В сгорещено олио запържваме, до златисто, обезкостените и нарязани на хапки пилешки бутчета. След това отделно запържваме ситно нарязаните гъби.
3
Изсипваме гъбите при месото и запържваме ситно нарязаните лук, чушки и морков. След като се запържат, добавяме ориз и 1/2 ч. ч. вода. След като водата изври, доливаме още и готвим така, до готовност на ориза.
4
Връщаме местото и гъбите в тигана при ориза и зеленчуците и добавяме доматите. Подправяме със сол и черен пипер на вкус и готвим до сгъстяване.
5
Пълним гювечетата от тесто с плънката. Отгоре чукваме по едно яйце и поръсваме с настърган кашкавал. Запичаме за 5-10 минути в силно загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта