Плетена питка

Дата: 30.05.2016
Източник: Aleksandra Ivanova
ТИТЛА: Чирак
Плетена питка
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 кубче прясна мая (40 г)
1 яйце
1 ч. ч. прясно мляко
1 к. ч. кисело мляко
1 с. л. сол
1 с. л. захар
3 с. л. олио
за намазване:
1 жълтък
50 мл олио
за поръсване:
сусам

Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря в топлото прясно мляко, заедно със захарта и се смесва с брашното, яйцето, киселото мляко, олиото и солта.
2
Замесва се средно меко тесто и се оставя да втаса на топло, за 30 минути. После се разточва на тънки кръгли кори, които се намазват с олио.
3
Корите се нареждат една върху друга и се нарязват на 8 триъгълника. В средата с чаша се оформя кръг и всеки триъгълник се нарязва на още 3 части, които се сплитат на плитки, като краищата им се подвиват отдолу.
4
Питката се оставя да почине за 20 минути. Намазва се с разбит с малко олио жълтък и се поръсва със сусам. Пече се 45 минути в предварително загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта