Пай с пилешко и топено сирене

Дата: 15.10.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
2 моркова
1 дафинов лист
1/4 връзка мащерка
4 стръка праз лук
30 г краве масло (+ за намазване)
150 г пушено топено сирене
1 с.л. брашно
сол и черен пипер на вкус
за тестото:
180 г брашно
90 г краве масло
1 с.л. горчица
50 г сирене „Пармезан“
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пай с пилешко и топено сирене Брашното и маслото се разбиват в блендер, прибавят се сол, горчицата, настърганият пармезан и отново се смила, като се наливат и 2–3 с. л. студена вода.
2
Пай с пилешко и топено сирене  2Полученото тесто се увива във фолио и се прибира в хладилник.
3
Пай с пилешко и топено сирене  3Пилешките бутчета се слагат в тенджера заедно с един морков и четвърт стрък праз, нарязани наедро, дафинов лист и мащерката. Заливат се с около 2 л вода и се варят, докато омекнат, като първоначално бульонът се отпенва.
4
Пай с пилешко и топено сирене  4Месото се изважда, а бульонът се прецежда.
5
Пай с пилешко и топено сирене  5Бутчетата се почистват от кожата и костите. Месото се прехвърля в тава, намазана с масло.
6
Пай с пилешко и топено сирене  6Останалият морков се настъргва на едро ренде и се запържва в маслото. Прибавя се останалият праз, нарязан на шайби.
7
Пай с пилешко и топено сирене  7Когато омекнат, към тях се сипва брашното и се оставя да се запържи.
8
Пай с пилешко и топено сирене  8Разрежда се с 300 мл от бульона и се бърка, за да не се получат бучки.
9
Пай с пилешко и топено сирене  9Добавя се настърганото топено сирене, овкусява се със сол и пипер и когато сместа се сгъсти, се отстранява от котлона.
10
Пай с пилешко и топено сирене  10С този гъст сос се залива месото в тавата.
11
Пай с пилешко и топено сирене  11Отгоре се покрива с разточеното тесто, в което се правят три дупки.
12
Пай с пилешко и топено сирене  12Ястието се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2020
Супер е! При мен претърпя лека промяна - зелен лук вместо праз и лъжица кисело мляко вместо горчица!
7.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2018
Първият ми опит за пай... Ще го отработя с времето...
6.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2016
ползвах пилешки гърди, по-малко праз и натурално топено сирене,но се получи много вкусно :)
5.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2015
Може би трябва да се сервира охладено, но кой ще го чака...Разтича се и абсолютно не държи форма, уви. Иначе е много вкусен.
4.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2015
Много, многоо вкусен пай! Чудесна рецепта, горещо е препоръчвам на всички, които не постят! Може да погледнете при мене: http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2015/12/hahnchen-schmelzkase-tarte.html
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта