Плодова торта

Дата: 24.06.2015
Източник: Стойка
ТИТЛА: Чирак
Плодова торта Плодова торта Плодова торта
 
Необходими продукти:
за блатовете:
4 яйца
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
за крема:
4 жълтъка
1 л прясно мляко
1 пакетче краве масло
5 с. л. брашно
10 с. л. захар
300 мл сметана
за гарниране:
2 банана
2 портокала
1 желатин

Начин на приготвяне:
1
Разбиваме яйцата със захарта, до побеляване. Прибавя се пресятото брашно, в което е размесен бакпулверът. Сипваме сместа в кръгла тава с диаметър около 25 см и печем в предварително загрята фурна, до зачервяване.
2
Разделяме готовия блат на 2 части и сиропираме блатовете с компот от ягоди.
3
Приготвяме крема, като слагаме прясното мляко и маслото на котлона и оставяме сместа да заври. През това време разбиваме жълтъците със захарта, брашното и малко от прясното мляко. На тънка струя и при непрекъснато бъркане изсипваме яйчената смес към млякото и бъркаме докато се сгъсти.
4
След това разбиваме сметаната с 2 с. л. захар и я добавяме към крема, като бъркаме внимателно с дървена шпатула. Прибавяме и желатина, според указанията.
5
Сглобяваме тортата, като слагаме първия блат, сиропираме го и го намазваме с крем. Прибавяме и втория блат и накрая завършваме с крема.
6
Подреждаме портокалите в средата и ги заливаме с желатина. Отстрани украсяваме с бананите и оставяме готовата торта в хладилник, за да стегне.


Съвет:
Тортата може да бъде украсена и с други плодове, в зависимост от вкуса и предпочитанията ви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта