Реване с портокали

Дата: 17.03.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г захар
70 г грис от твърда пшеница (семолина)
50 г брашно
50 г краве масло
50 г портокалов мармалад
5 яйца
1 щипка сол
кората от 1 портокал
за сиропа:
450 г захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. портокалов сок
за сервиране:
200 г заквасена сметана
5 стръка мента
шамфъстъци за поръсване

Начин на приготвяне:
1
Реване с портокалиЖълтъците се отделят от белтъците и се разбиват много добре с половината захар, докато побелеят.
2
Реване с портокали 2Прибавят се грисът, брашното, разтопеното масло, настърганата портокалова кора и портокаловият мармалад, и се разбърква.
3
Реване с портокали 3Белтъците се разбиват със солта и останалата захар, докато станат на сняг. Прибавят се към тестото и внимателно се разбърква.
4
Реване с портокали 4Дъното на квадратна форма с размер 24 см с подвижно дъно се застила с хартия за печене и в нея се изсипва тестото. Пече се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 20 минути.Изважда се и се оставя леко да се охлади.
5
Реване с портокали 5В касерола се смесват захарта, 500 мл вода, сокът от цитрусите и ваниловата захар. Готви се на умерен огън, докато стане не много гъст сироп. Охлажда се.
6
Реване с портокали 6Реването се реже на квадрати, залива се със сиропа и се оставя за една нощ да се напои.
7
Реване с портокали 7Сметаната се смесва с накълцаната мента. Ядките се наситняват. Реването се гарнира със сметаната и се поръсва с шамфъстъците.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2016
Реването стана прекрсно. Невероятен аромат и вкус. Заместих портокаловото сладко със сладко от смокини и пак стана много добре.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2016
Страхотен десерт, а в комбинация със сметана и мента е превъзходно. Само не зная защо остана по-голямата част от сиропа и буквално плува в него. Много, много вкусен и ароматен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта