Ризото с тиквички и чушки

Източник: Бон Апети
Дата: 22.10.2002
Ризото с тиквички и чушки
 
Необходими продукти:
1/2 глава червен лук
пера от 2-3 стръка чесън
6-7 с. л. олио
2 тиквички
2 червени чушки
1 ч. ч. ориз "Арборио" (бисерен)
2 кубчета зеленчуков бульон
1 стрък целина
2 стръка копър
2 стръка магданоз
сирене "Пармезан" на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ризото с тиквички и чушки
Лукът и чесънът се нарязват наситно, тиквичките – на малки кубчета, чушките – на квадратчета. Лукът и чесънът се запържват за около минута в олиото.
2
Ризото с тиквички и чушки 2
Добавят се тиквичките и се разбъркват енергично с лука и чесъна, така че по тях да се образува фина коричка. Изсипват се чушките, запържват се.
3
Ризото с тиквички и чушки 3
Оризът се прибавя към омекналите зеленчуци. Когато оризът поеме от зеленчуковия сок, се добавят кубчетата бульон, разтворени в 750 мл вода. Излива се постепенно, за да може ястието да добие плътна кремообразна консистенция.
4
Ризото с тиквички и чушки 4
Накрая се поръсва с нарязани наситно целина, копър и магданоз. Преди сервиране всяка порция се поръсва с настъргано сирене "Пармезан".
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2017
Много добре се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: