Ризото с тиквички и чушки

Дата: 22.10.2002
Източник: Бон Апети
Ризото с тиквички и чушки
 
Необходими продукти:
1/2 глава червен лук
2 стръка магданоз
2 стръка копър
1 стрък целина
2 кубчета зеленчуков бульон
1 ч. ч. ориз "Арборио" (бисерен)
2 червени чушки
2 тиквички
6-7 с. л. олио
пера от 2-3 стръка чесън
сирене "Пармезан" на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с тиквички и чушкиЛукът и чесънът се нарязват наситно, тиквичките – на малки кубчета, чушките – на квадратчета. Лукът и чесънът се запържват за около минута в олиото.
2
Ризото с тиквички и чушки 2Добавят се тиквичките и се разбъркват енергично с лука и чесъна, така че по тях да се образува фина коричка. Изсипват се чушките, запържват се.
3
Ризото с тиквички и чушки 3Оризът се прибавя към омекналите зеленчуци. Когато оризът поеме от зеленчуковия сок, се добавят кубчетата бульон, разтворени в 750 мл вода. Излива се постепенно, за да може ястието да добие плътна кремообразна консистенция.
4
Ризото с тиквички и чушки 4Накрая се поръсва с нарязани наситно целина, копър и магданоз. Преди сервиране всяка порция се поръсва с настъргано сирене "Пармезан".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


256 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта