Салата от моркови с шведски сос

С наситен цвят и вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 13.01.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г моркови
100 г майонеза
1/2 зелена ябълка
1 с. л. настърган хрян (от буркан)
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от моркови с шведски сос
Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде.
2
Салата от моркови с шведски сос 2
Ябълката също се обелва, почиства се от семките, нарязва се на малки кубчета и се смесва с майонезата и хряна.
3
Салата от моркови с шведски сос 3
Морковите се разбъркват с майонезения сос и се посоляват.

Съвет:
Ако искате салатата да бъде постна, заменете майонезата в дресинга със 100 г тофу и 1–2 с. л. зехтин или използвайте постна майонеза.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.07.2016
Използвах я за гарнитура на Пилешки кюфтета с тиквички (също от тук)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2015
Стефанийка, вместо хрян, може да използваш същото количество горчица, като все пак имаш предвид, че като краен резултат, вкусът няма да е съвсем същият.
1.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2015
Може ли хрянът да се замени с нещо?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: