Агнешко в червено вино

Крехко и ароматно
Източник: Бон Апети
Дата: 08.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки бут
2 дафинови листа
1 глава чесън
6 стръка мащерка
1 бутилка червено вино (750 мл)
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
800 г стари картофи
100 г почистен спанак
150 мл прясно мляко
50 г краве масло
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

за соса:
1 с. л. брашно
2 с. л. вода
50 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Агнешко в червено вино
Агнешкият бут се обезкостява и месото се нарязва на едри кубчета, които се слагат в керамичен съд, заедно с нарязаните надве скилидки чесън, мащерката и дафиновите листа.
2
Агнешко в червено вино 2
Налива се виното.
3
Агнешко в червено вино 3
Подправя се със сол и черен пипер.
4
Агнешко в червено вино 4
Покрива се с намокрена пергаментова хартия и се похлупва.
5
Агнешко в червено вино 5
Пече се около 8 часа в загрята на 110 градуса фурна.
6
Агнешко в червено вино 6
Сосът се приготвя като около 500 мл сос от печенето се редуцира наполовина.
7
Агнешко в червено вино 7
Прецежда се.
8
Агнешко в червено вино 8
Сгъстява се с разтвореното във водата брашно.
9
Агнешко в червено вино 9
Дърпа се от котлона и се добавя нарязаното на кубчета масло.
10
Агнешко в червено вино 10
Картофите се обелват, сваряват се и се пюрират, докато са още топли.
11
Агнешко в червено вино 11
Спанакът се попарва с вряла вода, охлажда се в купа с вода и лед, отцежда се и се наситнява.
12
Агнешко в червено вино 12
Прясното мляко се загрява с маслото и се налива към пюрираните картофи, добавя се спанакът и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче.
13
Агнешко в червено вино 13
Месото се поднася с гарнитурата и соса.





Съвет:
По желание може да украсите ястието с мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
Сготвих ястието като заместих агнешкото месо със свинско!! Стана много вкусно! Със сигурност ще го приготвя отново!
2.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2014
Аз лично не бих сложил индийско орехче не всеки харесва вкусът и миризмата му.Но въпрос на вкус БОН АПЕТИ..
1.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2014
Тежка рецепта за тежки гости- обедни. Много вино изпива.... :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: