Пролетна зелена супа

Дата: 22.03.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пакета коприва
2 връзки пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 връзка магданоз
100 г бейби спанак
50 г краве масло
150 мл вино „Марсала“
80 мл животинска сметана
4 яйца
2 с. л. червен винен оцет
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пролетна зелена супаЛукът, чесънът и магданозът се наситняват и се запържват за кратко в маслото.
2
Пролетна зелена супа 2Добавя се почистената коприва, наливат се виното и около 1,4 л вода.
3
Пролетна зелена супа 3Посолява се и се оставя да се вари на слаб огън. След около 15 минути се прибавят спанакът и сметаната. Щом кипне, се дърпа от огъня.
4
Пролетна зелена супа 4Яйцата се пошират във вода под точката на кипене, смесена с оцета и малко сол.
5
Пролетна зелена супа 5Всяка порция се поднася с яйце.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2017
Биляна, може да използваш друг вид ароматно червено десертно вино по твой избор.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2017
Може ли виното да се замести с нещо друго, че е трудно за намиране?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта