Супа от сладки картофи и червени чушки

Вкусна и лесна
Източник: Ket
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.04.2017
Супа от сладки картофи и червени чушки
 
Необходими продукти:
500 г сладки картофи
2 червени чушки (около 225 г)
1 глава кромид лук
2 големи скилидки чесън
1 1/4 ч. ч. сухо бяло вино
1,2 л зеленчуков бульон (или лек пилешки бульон)
сос „Табаско“
морска сол и смлян черен пипер
черен хляб


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Слагат се в тенджера, заедно с нарязаните наситно чушки и нарязаните наедро лук и чесън. Наливат се виното и бульонът.
2
Всичко се кипва. Силата на огъня се намалява и продуктите се задушават за 30 минути или докато всички зеленчуци омекнат добре.
3
Сместа се пасира, докато се получи гладка маса.
4
Супата се подправя на вкус със сол, черен пипер и сос „Табаско“ (по желание).



Съвети:
Супата се сервира топла или със стайна температура, заедно с черен хляб.

По желание се украсява с нарязани наситно червени, зелени или жълти чушки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: