Супа от сладки картофи и червени чушки

Дата: 18.04.2017
Източник: Ket
ТИТЛА: Чирак
Супа от сладки картофи и червени чушки
 
Необходими продукти:
500 г сладки картофи
2 червени чушки (около 225 г)
1 глава кромид лук
2 големи скилидки чесън
1 1/4 ч. ч. сухо бяло вино
1,2 л зеленчуков бульон (или лек пилешки бульон)
сос „Табаско“
морска сол и смлян черен пипер
черен хляб
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Слагат се в тенджера, заедно с нарязаните наситно чушки и нарязаните наедро лук и чесън. Наливат се виното и бульонът.
2
Всичко се кипва. Силата на огъня се намалява и продуктите се задушават за 30 минути или докато всички зеленчуци омекнат добре.
3
Сместа се пасира, докато се получи гладка маса.
4
Супата се подправя на вкус със сол, черен пипер и сос „Табаско“ (по желание).



Съвети:
Супата се сервира топла или със стайна температура, заедно с черен хляб.

По желание се украсява с нарязани наситно червени, зелени или жълти чушки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта