Салата от пъдпъдъчи яйца с панирани чери доматчета

Дата: 25.05.2010
Източник: Бон Апети
Салата от пъдпъдъчи яйца с панирани чери доматчета
 
Необходими продукти:
8 пъдпъдъчи яйца
2 с. л. галета
1 яйце
200 г чери доматчета
сол и черен пипер на вкус
5 с. л. зехтин
3 с. л. балсамов оцет
150 г „Пармезан”
200 г листа спанак
100 г рукула
300 г салата „Айсберг“
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Пъдпъдъчите яйца се сваряват и се белят.
2
Салатите и спанакът се измиват, подсушават се, накъсват се в купа и се овкусяват със сол, пипер, балсамовия оцет и зехтина.
3
Доматчетата се овалват в смесените предварително яйце и галета. Панират се за 1–2 минути в предварително загрято олио. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
4
Салатата се поднася, като върху нея се аранжират панираните доматчета, нарязаните на четвъртинки яйца и филираният „Пармезан”.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта