Салата с грейпфрут и скариди

Дата: 24.06.2010
Източник: Бон Апети
Салата с грейпфрут и скариди
 
Необходими продукти:
200 г скариди
1 грейпфрут
1 портокал
1 лайм
2 с. л. майонеза
1 връзка рукола (около 200 г)
2 с. л. балсамов оцет
1/2 ч. л. кафява захар
 

Начин на приготвяне:
1
Листата рукола се почистват и се накъсват наедро в купа. Към тях се добавят бланшираните за 2–3 минути в подсолена вода скариди.
2
Портокалът и грейпфрутът се филетират с помощта на нож така, че по филетата да нямат бели люспи или жилки, и се добавят към рукулата и скаридите.
3
Майонезата се разбърква добре със сока от лайм и балсамовия оцет. Към тях се добавя захарта и се разбива, докато захарта се разтвори.
4
Салатата се овкусява с дресинга и се сервира.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта