Пържени филийки от козунак с крем „Шантии” и ягоди

Ако ви е останал козунак от Великден, можете да го използвате за приготвянето на този изключително вкусен и атрактивен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 19.04.2012
Пържени филийки от козунак с крем „Шантии” и ягоди
 
Необходими продукти:
1 козунак (450 г)
200 мл прясно мляко
100 мл животинска сметана
2 с. л. пудра захар
4 яйца (размер L)
1 ч. л. канела
кората от 1 лимон
80 г краве масло
40 мл олио

за крем „Шантии“:
300 мл животинска сметана
3 с. л. захар
1 шушулка ванилия

за ягодите:
300 г ягоди
2 стръка босилек
2–3 с. л. мед


Начин на приготвяне:
1
Пържени филийки от козунак с крем „Шантии” и ягоди

Яйцата се разбиват и се смесват със сметаната, млякото, пудрата захар, настърганата лимонова кора и канелата.

 


2
Пържени филийки от козунак с крем „Шантии” и ягоди 2

Козунакът се нарязва на филийки,  които се потапят в сместа.

 


3
Пържени филийки от козунак с крем „Шантии” и ягоди 3

Пържат се в сгорещените масло и олио от двете страни, до златисто.

 


4
Пържени филийки от козунак с крем „Шантии” и ягоди 4

Ягодите се нарязват на малки кубчета, смесват се с нарязания наситно (накъсан) босилек и меда. Оставят се леко да си пуснат соковете.

 


5
Пържени филийки от козунак с крем „Шантии” и ягоди 5

Сметаната за крема (студена) се разбива с миксер, докато се получи пухкава пяна. Прибавя се захарта, отново се разбива и се прибавят семенцата от шушулката ванилия.

 

 


6
Пържени филийки от козунак с крем „Шантии” и ягоди 6

Върху пържените филийки се слагат ягоди, крем и отново ягоди. Сервира се веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


224 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: