Панакота с шоколадов сос

Дата: 18.04.2012
Източник: Бон Апети
Панакота с шоколадов сос
 
Необходими продукти:
400 мл животинска сметана
200 мл прясно мляко
200 г захар
1 пакетче желатин (8 г)
1 шушулка ванилия
за шоколадовия сос:
100 г черен шоколад
80 мл готварска сметана
50 мл прясно мляко
 

Начин на приготвяне:
1
Панакота с шоколадов сос
Желатинът се накисва в 2–3 с. л. студена вода, да набъбне. Сметаната и млякото се кипват със захарта и разполовената шушулка ванилия.

 


2
Панакота с шоколадов сос 2
Желатинът се разтваря на водна баня, докато стане течен.

 


3
Панакота с шоколадов сос 3
Оставя се леко да се охлади и се прибавя към сместа (не трябва да е гореща). Шушулката ванилия се отстранява. Бърка се с бъркалка.

 


4
Панакота с шоколадов сос 4
Сместа се разпределя във формички за крем карамел или в такива за еднократна употреба. Оставя се в хладилник за 5 часа.

 


5
Панакота с шоколадов сос 5
Млякото и сметаната за соса се кипват и към тях се прибавя нарязаният шоколад.

 


6
Панакота с шоколадов сос 6
Дъното на формичките се потапят в гореща вода (за да се извади по-лесно съдържанието), обръщат се в чиния и десертът се полива с шоколадовия сос.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2017
Страхотна рецепта, предстои да я пробвам с животинска сметана, защото с растителната се получи като консистенция, но беше много сладка и се наложи да правя горчив шок. сос за баланс.
5.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2016
Много се хареса на гостите
4.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2016
Ето това е и моята Панакота :)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2015
Ето я и снимката :)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2015
Единствено не ползвах шоколадовата заливка, тъй като ми е забранено да консумирам шоколад. Получи се страхотно! Благодаря за прекрасната рецепта! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


255 ДУШИ ОНЛАЙН
пламен се регистрира в сайта.
Ангела се регистрира в сайта.
Евелина Христова се регистрира в сайта.
Lora Manova-Dzhekova коментира рецептата Пилешки хапки на фурна
Атанаска Йoрданова се регистрира в сайта.
Nadezhda Zlatareva се регистрира в сайта.
Димитър Андонов се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта