Итънска бъркотия

Свеж и хрупкав десерт, за който комбинираме ягоди, целувки и фин яйчен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 17.04.2012
Итънска бъркотия
 
Необходими продукти:
800 г ягоди
2 с. л. захар

за целувките (меренга):
4 големи белтъка
115 г кристална захар
115 г пудра захар
щипка сол

за соса:
3 жълтъка
2 с. л. захар
200 г краве масло
2 с. л. сироп от нар



Начин на приготвяне:
1
Итънска бъркотия

Белтъците за целувките се разбиват на пяна с щипка сол, с помощта на миксер. Постепенно се добавя кристалната захар.

 


2
Итънска бъркотия 2

Пудрата захар се пресява и се добавя на три части, като се разбърква внимателно с шпатула (това се прави, за да не загубят белтъците обема си). Сместа се прехвърля в пош и се оформят целувки в тава, върху хартия за печене. Сушат се в загрята на 100 градуса фурна, с вентилатор, за 1 час и 30 минути.

 


3
Итънска бъркотия 3

Жълтъците за соса се разбиват със захарта на водна баня, с миксер, докато побелеят. Постепенно се добавя маслото, размекнато на стайна температура и нарязано на кубчета.

 


4
Итънска бъркотия 4

След като се усвои всичкото масло, се овкусява със сока от нар.

 


5
Итънска бъркотия 5

Ягодите се почистват и се разрязват наполовина. Поръсват се със захарта и се разбъркват.

 


6
Итънска бъркотия 6

В чаша се сипва от соса и отгоре се слагат част от ягодите. Поръсва се с натрошени целувки.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: