Прасковки

Включете децата в приготвянето на тези праскови, за тях е най-интересно да видят как докато се готви, човек се превръща в творец
Източник: Бон Апети
Дата: 08.05.2012
Прасковки
 
Необходими продукти:
6 ч. ч. брашно
4 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
1 пакетче амонячна сода (10 г)
50 г смлени орехи
жълта и червена сладкарска боя
250 г шипков мармалад
кристална захар за овалване
листа риган за украса


Начин на приготвяне:
1
Прасковки

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.

 


2
Прасковки 2

Амонячната сода се разтваря в киселото мляко и се прибавя към разбитите яйца, заедно с 1 ч. ч. от брашното и олиото. Отново се разбърква. Тестото се оставя да почива за около 1 час, покрито с фолио за свежо съхранение.

 


3
Прасковки 3

След това към него се прибавя постепенно останалото брашно, докато се получи гъсто тесто.

 


4
Прасковки 4

От тестото се оформят 40 топки големи колкото орех, с намазани с олио ръце. Подреждат се на разстояние една от друга в тава, на дъното на която има пергаментова хартия  и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, на най-ниското ниво на фурната, за около 20 минути.

 


5
Прасковки 5

Орехите се смилат и се смесват с мармалада. След като топките изстинат се слепват по две със сместа.

 


6
Прасковки 6

Сладкарската боя се разтваря в малко студена вода. Сладките се потапят в нея (или се намазват с четка) и  след това се овалват в захарта. Слагат се листенца риган за украса.


 




Съвет: Преди консумация е добре да престоят 1 денонощие.


Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2020
Много добре се получиха!Вместо амонячна ,използвах обикновена сода и издълбах леко прасковките, като добавих трохите към плънката.
15.
Изпрати
лично съобщение

01.06.2017
Пека сладките,но не знам защо се усеща амонячната сода,и то много? Другия път ще ги направя с бакпулвер.
14.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2015
Много са ти хубави сладките Яна,поздравления!
13.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2015
добра рецепта!
12.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2015
Аз приготвих тези прасковки уникално лесни и вкусни.Единственото е че много цапат боичките,
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: